Ufounek Jů a jeho kamarádi

20.09.2013 15:02

Po "krátkých" pololetních prázdninách jsme zpět u hodiny PGr. Hned v první hodině jsme se učili ovládat nový program jménem Zoner Callisto 5. Pan učitel byl na nás hodný a na rozjezd nám dal jednoduchý úkol - pomocí tvarů a palety barev jsme měli vytvořit jednoduché ufounky, které se skládali z těla (zároveň i hlava) a ručky, ketrá drží čepičku, klobouček. Každý má mít svůj výraz a tvar... Druhá část úkolu spočívá v tom, že si máme vymyslet popis našeho ufounka a jeho kamarádů. To se dočtete a dozvíte v dolní části článku. V tomto programu jsem se musela nejprve zorientovat a pak bylo vše jednodušší, takže práce byla pro mě lehká a vcelku i zábavná.

Můj ufounek Jů (ten největší - zelený) se narodil na planetě Bonboniera, žije tam až dodnes a nemá v plánu se přestěhovat. Je velice přátelský, citlivý, mazaný a má za ušima. Lehce se dokáže přizpůsobit každé situaci, ale jeho často používané vlastnosti jsem již sdělila v předchozí větě. A co je na něm nejlepší? Nemá žádnou špatnou vlastnost! Je vyjímečný mezi svými kamarády tím, že stárne velmi, velmi pomalu. Za našich deset let mu přibyde pouze jeden rok. Ale teď Vám řeknu něco o jeho kamarádech. Má jich velmi mnoho, protože si s každým rozumí, ale těch nejzajímavějších a nejkamarádštějších je pět. Kudrnka Borůvka (vpravo dole) je velký strašpytel. Ráda si hraje na dlouhovlasé kudrnaté princezny. Upíří Kolotoč (vpravo nahoře) má velmi ostré zuby, které nám ukazuje vždy, když se směje. Nepoužívá je na sátí krve, jak jste si mysleli... Je totiž velmi milý. A nejsrandovnější je jeho hlas, jako kdyby se nadechl helia. Jako dalšího bych Vám představila Borise Očka (vlevo uprostřed), který má šikmé oči, jak jste si jistě všimli. I když se to nezdá, jelikož už vypadá dospěle, velice rád kouká na Teletabbies. A opět tu máme krásné jednooké děvče jménem Mašlička Vlasatá (vlevo dole). Je sice trochu namyšlená, ale to snad je každá holka. Ty její krásné vlasy jí zavidí Kudrnka Borůvka, jelikož s nimi by se dalo krásně hrát na princezny. Ale zpět k Mašličce. Nepokoušejte se jí urazit, protože by začala brečet a její pláč je tak pisklavý, že vám pročistí uši raz dva. A kdo nám tu zbyl poslední? Klučík, který se jmenuje Zeleňák Usměvavý (vlevo nahoře) dokáže rozesmát v jakékoliv chvíli. Všechno bere s lehkou váhou a užívá si života. A to je asi tak vše o Ufounkovi a jeho kamarádech.

(Asi jste se ještě podivili, proč zrovna planeta Bonboniera, takže Vám to vysvětím - včetně našeho ufounka, jsou všechny stvoření na této planetě ve tvarech bonbónů, voní nejvíce čokoládou a jsou sladcí...)

 

—————

Zpět